USB-C on uusi ja monipuolinen USB-liitäntätyyppi, joka on vallannut nopeasti paikkansa tietokoneiden, puhelimien ja muiden mobiililaitteiden yhteydessä käytettävänä standardiliitännänä. Sen suosio perustuu sen monipuolisuuteen, nopeuteen ja käytännöllisyyteen.

 

USB-C-liitäntä on pienempi kuin vanhempi USB-A-liitäntä. USB-C on myös yhteensopiva useiden erilaisten protokollien kanssa, mikä tekee siitä erittäin monikäyttöisen. Tämä tekee siitä erittäin käytännöllisen käytettäessä erilaisia laitteita, kuten tietokoneita, puhelimia, tabletteja ja muita laitteita.

 

USB-C-liitäntä on yhteensopiva monien eri protokollien kanssa, esim. USB 2.0, USB 3.0, USB 3.1 ja Thunderbolt 3. Tämä tarkoittaa, että sen avulla voidaan siirtää tietoa ja virtaa useammalla eri nopeudella ja monilla eri laitteilla. USB-C-liitännän nopeudet vaihtelevat eri versioiden välillä. USB 2.0 tarjoaa nopeuden jopa 480 Mbps, USB 3.0 tarjoaa jopa 5 Gbps nopeuden, USB 3.1 tarjoaa jopa 10 Gbps nopeuden ja USB 3.2 tarjoaa jopa 20 Gbps nopeuden.

 

Nopeusluokkien lisäksi USB-C-liitäntä tarjoaa myös muita etuja. Se tukee nopeampaa latausta ja tiedonsiirtoa, mikä tekee siitä erittäin käytännöllisen käytettäessä suuria tiedostoja tai suuria määriä tietoa. Se on myös helppo yhdistää erilaisiin laitteisiin, kuten ulkoisiin kiintolevyihin, näyttöihin, älypuhelimiin ja tietokoneisiin, ja se tarjoaa erinomaisen yhteensopivuuden laitteiden välillä.

 

USB-C-liitäntä on tulevaisuuden standardi monissa laitteissa ja sen käyttö yleistyy koko ajan. Vaikka se onkin vielä suhteellisen uusi, se on jo saavuttanut laajan käytön eri laitteissa, ja sen monipuolisuus ja nopeus tekevät siitä erittäin käytännöllisen ratkaisun monille käyttäjille.

 

Linkeistä pääset suoraan valikoimaamme.

USB-C laturit ja latauskaapelit

USB-C muistitikut

USB-C kovalevyt

 

muistikauppa.fi